Beskrivning


En ny cykeltävling kommer till Åre i slutet på augusti!

I Cykellandskampen ställs Sverige och Norges cyklister mot varandra i en spännande kamp. Det är en tävling för alla oavsett ålder, kön, förutsättningar och cykelmodell.

Konceptet ligger i höjdmetrarna, där man själv ska kunna välja sina toppar, leder och taktik efter hur mycket man klarar av att cykla. All registrering av höjdmetrar och tid sker automatisk vi RFID tag på ditt startnummer.

Cykelloppet är till för alla – barn, familj, motionär eller elit.

Alla ska kunna delta, oavsett ålder, kön, förutsättningar eller cykelmodell , så länge du har en cykel – är du välkommen!

Det finns totalt 9 toppar, med mer än 3000 fallhöjdsmeter och ca 74 km cykelleder. Så med hög motivation och god motion, är här ett cykellopp som ger dig en ordentlig utmaning.

Eller så kan du uppleva några av de 10 toppar i kombination med naturskönt landskap, bra mat, dryck och mångfald.Ta med dig familjen, vänner, företaget, klubben eller din förening och upplev Åre från sin bästa sida.

Klockan 16:00 är det dags för elitklassen att ta sig an Åreskutan .  

Här är det masstart från Åre Torg, och det är den första cyklisten upp på Åreskutan som gäller. 860 fallhöjdsmeter och 9,7 km skall klättras på cirka 60 minuter.

- Vem vinner i dam- respektive herrklassen?

Cykellandskampen ska vara en folkfest med kärnan på Åre torg. Teambuilding, föredrag, barnaktiviteter, mat, kultur, bankett och konserter - är bara en del av den underhållning som kommer ske sista helgen i augusti i Åre. 


Alla anmälande til Cykellandskapen och Elit tävlingen är incl. licens / forsäkring från SCF

Skjermbilde-2016-08-17-kl.-20.20.11.png#